MESÉLŐ KÉPEK

 

MESÉLŐ KÉPEK 

Sok "beszédes" képpel találkozom de vannak "ordító" képek is.

Ez a kép gyönyörű példája  ennek az egyébként 10 másodperces képeknek.

(Úgy kell érteni a 10 másodpercet, hogy a kép láttán 5 mp a szörnyűlködés és 5 mp a menekülés ideje. Tovább nem szabad foglalkozni az ilyen festménnyel.)

Régi "kedves" megrendelőm hozta el ezt a képet "egy kis korrekcióra" mert az "eredeti" Glatz Oszkár képet "valaki" átfestette, ami nem sikerült valami jól de a jelzés "eredeti".

Ekkor a kép mesélni kezdett:

A féllábú parasztlegény ment mendegélt anyósával és a feleségével az óriásfűvel benőtt úton ki tudja hová, amikor a korsót, kosárkát és köcsögöt cipelő anyós felkiálltott. Álljunk meg azonnal, mert tízszeresére bedagadt a lábam !  Le is rogytak az útszélen, ahol a féllábú paraszt, hogy mentse a menthetőt, gyöngéden odavonta párja balkezét a lába közé, ami igen könnyen ment mert a jobb lába tőböl hiányzott és így szólt: Édes párom tegyél csodát  és növeszd meg az én sudrimankómat, hogy folytatni tudjuk az utunkat, mert édesanyád lába egyre nagyobb lesz. Nélküle kell majd továbbmennünk a kosárral és a korsóval, mert a köcsögöt úgysem adja ide édesanyád. Hitetlenkedve igyekezett a parasztasszony, amit a parasztanyós egyáltalán nem tudott bátorítani, ezért csak annyit mondott, hogy hiába igyekszik megnöveszteni azt a sudrimankót a lánya, mert csírából sosem lesz szálfa. Nem tud majd falábat növeszteni magának belőle. Így tanakodtak miközben a parasztlányka oda se nézve a jobb kezével kis csokor gazt szedett és azt nem engedte el.

Ekkor jelenhetett meg a villámkezű Glatz Oszkár festőművész hatalmas vásznával, és festőállványával szokás szerint. (150 x 90 cm a kép mérete) Annyi ideje sem volt, hogy elhelyezze a képen a témát mert "elsült" az ecsete. Ezért került a három alak a kép bal sarkába úgy, hogy a hurkahajú parasztlány jobb lába lemaradt a képről de a jobb oldal  bőséges teret hagyott az óriáspipacsoknak  és főleg a "Glatz O." jelzésnek, ami a megrendelő szerint "eredeti" volt. Igaz, hogy "kései  festmény" mert halála után festhette szegény Glatz Oszkár. 

Bánatomban a fűtetlen szobám sötét sarkába tettem a képet arccal a falnak, hogy ha véletlenűl benyitok se kapjak émelygést és hányingert a "karácsonyi ajándéknak" szánt képtől. 

Kíváncsi vagyok, hogy tudtok-e olyan hozzászólást írni ami az "egy kis korrekció"  szükségességét megerősíti.

MESÉLŐ KÉPEK
0
Your rating: Nincs

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

Mr. Tibbs repülni tanul. (Olaj, vászon 30x40 cm.)

Összes vers

Összes vers : 6667

Összes próza

Összes próza : 427

Összes kép

Összes kép : 1046

Összes hangos vers

Összes audio : 39