8

 

Ferenc boldogan nyírta Keszthelyen a szőlőt. Már majdnem teljesen elkészült, amikor zongoramuzsikára lett figyelmes. A csodaszép zene a közeli kis házból hallatszódott át, s Ferenc örömmel állapította meg, hogy nem lehet más aki zongorázik, mint kedves barátja Gáspár. Nagy lelkesedéssel nyugtázta, hogy ez a muzsika abból a korszakból való amikor még Gáspárral ketten ültek le a zongorához négykezesezni. Rögtön el is határozta, hogy átismétli ezeket a darabokat, hiszen a kottát ő is megkapta ajándékba Angyalka nénitől – Gáspár édesanyjától - mert Gáspár bizonyára meglátogatja.
Olívia délelőtt barátnőjének a munkahelyére látogatott el két gyermekével: Lili Annával és Péterkével. Amy nagy örömmel fogadta őket az óvoda udvarán. Lili Anna, mint mindig most is magával hozott egy zöld hátú fürge gyíkot. Az óvodások nagy lelkesedéssel vették körül a gyíkot. Különösen a hármas ikrek: Guszti, Máté és Laci mutattak nagy érdeklődést. Amy bevallotta, hogy sohasem látott ilyen közelről gyíkot, így az ő számára is nagy érdekesség volt. Olívia egy szép zöld Aloe Verát adott át barátnőjének Amynak.
Péterke vidáman ismerkedett a kis óvodásokkal. Hamar felfedezte a hatalmas homokozót a kitűnő játékokkal. Kedvenc négy fehér kövecskéjét és kistáskáját ezúttal is magával hozta. Kicsit azonban még meg volt illetődve és megnyugodott, mikor édesanyja felajánlotta, hogy felemeli. Azért úgy a magasban édesanyja karjában, s ölelésében sokkal biztonságosabbnak tűnt a világ.
Amy most is mint mindig vidám volt, jó kedélyű, s felhőtlenül elkacarásztak egy röpke órácskát. Megbeszélték, hogy július közepén, mikor Olívia is hazatér a családdal Szilvásváradról találkoznak, s egy nyugodt fagylaltozóban beszélik meg a nyaralás élményeit.
Tegnap Olívia másik barátnője Amarilla remek kamilla ötlete megnyugtatta fájós pocakját. Így aztán nem is kellett orvoshoz fordulnia.
Olívia harmadik barátnője Rita, aki egy csöndes lány és Marcali mellett Gombán él. A napokban vele is váltottak levelet. Egy alkalommal amikor Olívia meglátogatta Ritát boldogan állapította meg, hogy milyen csodaszép lila és sárga íriszek nyílnak a kertjében. Ritának egy nagy lánya van: Annabella. Szorgalmas, jó tanuló nyolcadik osztályos lány. Nagyon szereti a sportot benne van az ottani kézilabda-csapatban. Édesapja és nagypapája is kőműves ők építették Ferencék, majd közös házukat Olíviával is.
Pista bácsi már nyugdíjas ő már nem vállal házépítést. Jóska pedig börtönt épít Szombathelyen.

0
Your rating: Nincs

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 10 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

Meleg van ! ( Kinek a teste, kinek a lelke szép ! )

Összes vers

Összes vers : 6634

Összes próza

Összes próza : 425

Összes kép

Összes kép : 1044

Összes hangos vers

Összes audio : 39